Ara, tothom pot gaudir dels serveis virtuals de les biblioteques

Ara, tothom pot gaudir dels serveis virtuals de les biblioteques

Per poder utilitzar els diferents serveis virtuals de les biblioteques públiques, cal tenir carnet de la biblioteca. Si encara no el teniu, a continuació us expliquem com fer-ho i així tenir accés a tots aquests serveis.

Per fer-ho has d’accedir al Catàleg Aladí i donar-te d’alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, seguint aquest enllaç. Aquesta opció només és vàlida per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més i que són residents a Catalunya. Un cop registrat rebràs immediatament un missatge de correu electrònic amb un codi d’identificació temporal a partir del qual podràs accedir a aquests serveis virtuals.

Aquest usuari temporal té una vigència de tres mesos. Passat aquest termini, hauries d’adreçar-te a la biblioteca per activar, prèvia identificació, el carnet definitiu de les biblioteques.

Alguns dels serveis als quals tindreu accés són: la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes; les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic; l’In-edit TV, amb documentals musicals; així com els audiollibres o l’hemeroteca de La Vanguardia.

Amb aquesta nova opció la Diputació de Barcelona vol donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals de les biblioteques arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya el passat 13 de març per la crisi del coronavirus.