Recomanació infantil: “Canvi climàtic”

Recomanació infantil: “Canvi climàtic”

climaticCanvi climàtic de Yayo Herrero, María González i Berta Páramo

Albuixech: Litera, 2019

Canvi climàtic és un llibre infantil, però de lectura molt recomanable per als adults. Com ja indica el seu títol, el tema principal és una situació que preocupa molt darrerament i sobre la qual es parla i s’escriu constantment.

Yayo Herrero,  l’autora, és enginyera agrícola, antropòloga i una referent de l’ecofeminisme a Europa.

El llibre ens explica que els éssers humans van viure durant milers d’anys de l’energia solar, dels vents, de les marees… Però, a partir de la Revolució Industrial van començar a fer servir elements fòssils que havien trigat milions d’anys a formar-se: carbó, petroli i gas natural. Aquest ús que es creia il·limitat, ha resultat que no ho és. Utilitzar aquestes fonts d’energia indiscriminadament, sense mesura ni control, només per al guany d’uns pocs, ha provocat que hi hagi l’anomenat escalfament global, la qual cosa du al canvi climàtic, un problema ecològic que posa en risc la vida tal com la coneixem.

També ens dona respostes a les següents preguntes: entenem bé què és el canvi climàtic? com s’ha produït? sabem com afecta els boscos, l’aigua, els animals i a les persones? I, sobretot, sabem com resoldre el problema?

El text va acompanyat per unes il·lustracions senzilles i molt aclaridores. com ja hem dit és una bona lectura per a petits i per a grans.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.