Recomanació novel·la: “Una història negra”

Recomanació novel·la: “Una història negra”

antonelanegraUna història negra d’Antonella Lattanzi

Barcelona: La Campana, 2018

Antonella Lattanzi (Bari, 1979) és una nova veu de la literatura italiana. Va debutar amb un recull de contes i el 2010 va publicar la seva primera novel.la Devozione. Tres anys més tard arribaria la novel·la Prima che tu mi tradisca, amb la qual va ser finalista del Premi Stressa, i el 2017 Una història negra. Col.laboradora dels diaris La Stampa i La Repubblica,  és autora dels guions de les pel·lícules Fiore, de Claudio Giovannesi (2016), i 2night, d’Ivan Silvestrini (2016). Va ser una de les autores convidades al festival literari #BCNegra19.

Una història negra, ambientada en un ferragosto terrible a la ciutat de Roma, la Carla és una dona jove que ha viscut durant vint anys amb el pare dels seus fills que és en realitat  un maltractador, però un bon marit i pare de cara a la societat. Mai, però,  ha tocat els seus fills, als qui adora. Després de la separació, un dia la filla petita li demana que el seu pare pugui celebrar el seu aniversari i aquella nit, el Vito desapareix.

Finalment, apareix mort al cap d’uns dies en un abocador. La Carla és considerada la principal sospitosa de l’assassinat i serà empresonada, a l’espera de judici. En aquesta novel.la de gènere policíac no només veiem una trama de l’assassinat sinó especialment a una víctima de violència de gènere que és acusada de manera ferotge per una societat molt masclista encara avui dia.

Més informació:

Recomanat a la BibliotecaVirtual.