Recomanació: “Terres de l’Ebre”

Recomanació: “Terres de l’Ebre”

tebre3Terres de l’Ebre: 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives de Josep Gironès

Barcelona: Editotial Piolet, 2021

Tal i com indica el títol, i reitera l’autor en el pròleg: ‘Cada projecte literari respon a una finalitat, a un objectiu que en aquest cas és intentar incentivar les persones grans, ja jubilades, a mantenir-se actives’. Amb aquest propòsit el llibre presenta 15 rutes, les primeres són aptes per a gairebé tothom amb un mínim de preparació física i ganes de caminar. Algunes presenten un grau més de dificultat.
Cada ruta és única, i proporciona, a més de la caminada, el coneixement d’un territori singular com són les Terres de l’Ebre. De cada una s’informa del punt de sortida i d’arribada, del grau de dificultat tècnica i també de l’esforç físic requerit. També s’hi afegeixen fotografies per reconèixer els punts per on passa el recorregut, i un track des d’on es pot descarregar la ruta en format digital. Així mateix cada itinerari va acompanyat del seu corresponent mapa físic.

Així doncs, tant si esteu jubilats com sinó, aquest és un bon llibre que us permetrà conèixer nous indrets de les Terres de l’Ebre, amb recorreguts assequibles.