Recomanació turisme: “Rutes per valls amagades”

Recomanació turisme: “Rutes per valls amagades”

hidedvalleysRutes per valls amagades de Joan Portell Rifà

Bilbao: Sua, 2020

L’autor del llibre, Joan Portell Rifà, té dues vessants com a escriptor: l’una dedicada al llibre infantil i juvenil, i l’altre a les guies d’excursionisme. També col·labora amb diverses revistes com Descobrir Catalunya, Cavall Fort o Faristol.
Sobre aquesta guia, Rutes per valls amagades, l’autor diu que li ha permès visitar racons de Catalunya que tenia pendents. Són entorns on la solitud és la companya de camí. Fa ruta per diverses valls repartides per tot el país: des de la Vall d’Aran, la Vall de la Muga, baixant cap a Viladrau i Mura, per arribar a la Serra de Pàndols, entre altres. De cada vall en descriu dos o tres recorreguts per fer a peu, ideals per fer una estada de més d’un dia a la zona triada si es busca tranquil·litat. De cada ruta en fa una introducció del paisatge, algun apunt històric i la descripció de la ruta, acompanyada d’un dibuix de la mateixa i fotografies.
Així doncs, si el què busqueu es descobrir indrets poc concorreguts, amb paratges d’una bellesa singular entre valls i cims, ermites i masies, aquesta és la vostra guia.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.