Novetat: “17 mujeres Premios Nobel de ciencias”

Novetat: “17 mujeres Premios Nobel de ciencias”

nobelciencies17 mujeres Premios Nobels de ciencias d’Hélène Merle-Béral.

Barcelona: Plataforma, 2018

L’autora, dona de ciència, metgessa hematòlega, amb aquesta obra vol donar visibilitat a les 17 dones que fins ara han guanyat els Premis Nobel de ciències.

Just en aquest moment  en que arreu i en totes les disciplines es reivindica el paper de la dona al llarg de la història, la gran ignorada i silenciada al llarg dels segles, i relegada a l’àmbit familiar.

Ens mostra tot d’aspectes generals que es donen en aquestes 17 científiques:

Totes depenien dels homes de la família, o dels pares o bé dels marits que donessin el consentiment per poder accedir als estudis superiors, d’alguna manera la majoria van treballar lligades als seus marits o pares també científics.

Totes van demostrar una gran curiositat intel·lectual, una passió constant i inesgotable per la investigació, moltes ganes d’aprendre, d’entendre l’univers, obsessionades per la cerca de la comprensió de les matèries que estudiaven.

No van viure com un sacrifici ni com a renúncia la seva dedicació a la ciència, encara que les condicions de vida personal moltes vegades no fossin especialment còmodes.

L’obra ens apropa a aquestes dones singulars amb una breu biografia personal i sobre els seus descobriments.

Ens fa entendre que l’important són les persones, les seves capacitats i les oportunitats que són capaces d’aprofitar, i que en definitiva els sexe femení és tan capaç com el masculí; és necessari  continuar treballant per una societat més igualitària i menys sexista.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.