Novetat cinema: “Papicha”

Novetat cinema: “Papicha”

papiPapicha: sueños de libertad de Mounia Meddour

Madrid: Karma Films, 2020

Algèria, anys 90. Nedjma (Lyna Khoudri) és una estudiant universitària que intenta que els conflictes de la guerra civil  al seu país no li impedeixin viure una vida normal. Mentre la societat es torna cada vegada més conservadora, ella decideix lluitar per la seva llibertat i independència organitzant amb les seves amigues una desfilada de moda a la universitat que desafia totes les normes establertes.

Aquesta història està lliurement inspirada en fets reals que van tenir lloc a Algèria a la fi dels anys noranta. Papicha és un bell i esquinçador relat sobre unes dones que van gosar voler viure amb dignitat desafiant una societat heteropatriarcal i ultra religiosa. Acompanyada d’unes excepcionals interpretacions, destaca el treball de l’actriu protagonista Lyna Khoudri.

Papicha, sueños de libertad (Papicha, 2019) és la primera pel·lícula de la directora russo-algeriana Mounia Meddour (Moscou, 1978). Guanyadora de dos premis César 2019, un premi al Festival de Cannes 2019, i dos premis al Festival de Valladolid – Seminci 2019.

Veure el tràiler de la pel·lícula.