Recomanació: “La societat literàtria i de pastís de pela de patata de Guernsey”

Recomanació: “La societat literàtria i de pastís de pela de patata de Guernsey”

llibrepatataLa societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey de Mary Ann Shaffer

Badalona: Ara Llibres, 2009

Reserva’l a la Biblioteca

Reserva la pel·lícula a la biblioteca

Enllaç a l’eBiblio

Si ets amant dels llibres i de la literatura no et pots perdre aquesta deliciosa i commovedora novel·la epistolar que s’ha convertit en un clàssic. Es va publicar al 2008 i de seguida es va traduir a més de 20 idiomes i es van vendre més de cinc milions d’exemplars a tot el món. Recentment, se n’ha fet la versió cinematogràfica que es pot trobar a Netflix, però també a la Biblioteca en format DVD.

Està ambientada a la fosca ciutat de Londres devastada per les bombes després de la Segona Guerra Mundial. La protagonista és una jove escriptora que es diu Juliet Ashton. Està buscant inspiració per escriure una novel·la quan rep la carta d’un desconegut que es diu Dawsey Adams. L’home viu a Guernsey, una petita illa del Canal de la Mànega i casualment està llegint un llibre de Charles Lamb que porta escrit el nom i l’adreça de la Juliet.

A partir d’aquí comença una relació epistolar que estimula la curiositat de l’escriptora i fa reviure la seva inspiració literària. Ho vol saber tot sobre Guernsey, sobre la invasió dels nazis durant la guerra, i sobretot vol conèixer els entranyables personatges que conformen aquest estrany club de lectura.

Es tracta d’una novel·la que es pot classificar dins del gènere “feel good” perquè la seva lectura transmet amabilitat, tendresa, i esperança malgrat la devastació de la guerra. És un homenatge a la literatura i als autors que han marcat la vida de la pròpia escriptora: les germanes Brönte, Jane Austen, Séneca, Shakerpeare i Catulo, entre molts d’altres. És també una defensa aferrissada de la lectura com a forma de creixement personal però també com a eina de desconnexió en temps de barbàrie i penúries.

Els membres de la societat literària són persones comunes, amb vides senzilles però tenen una cita setmanal amb la literatura i allà es converteixen en éssers apassionats que defensen els llibres i que justament per això se senten més feliços i més lliures.

Recomanada a la bibliotecavirtual.

guernsey