Novetat novel·la: “No hay luz bajo la nieve”

Novetat novel·la: “No hay luz bajo la nieve”

luzllobregatNo hay luz bajo la nieve de Jordi Llobregat

Barcelona, Destino, 2019

Reserva’l a la biblioteca

Enllaç a l’eBiblio en català

Enllaç a l’eBiblio en castellà

Jordi Llobregat (València, 1971). És creador i director de València Negra (festival internacional de gènere negre), codirector del festival Torrent Històrica i del cicle de trobades culturals XATS a la Fundació Bancaixa. Escriu la columna cultural «Atasco en la mesita de noche» al diari  Las Provincias i col·labora amb diversos mitjans especialitzats. Forma part del grup literari El Cuaderno Rojo.

El 2015 va publicar la seva primera novel·la, El secret de Vesalius,  traduïda a dinou llengües i venuda a més de quaranta països; llibre ambientat a la Barcelona de 1888 i en la que uneix la millor de les intrigues amb el detallisme d’una acurada recreació històrica.

El 2019 torna amb la seva segona novel·la No hay luz bajo la nieve. Thriller negre amb pinzellades sobrenaturals i elements històrics de la Segona Guerra Mundial, ambientat als Pirineus, on les muntanyes esdevenen a més d’escenari un personatge més.

Ens trobem davant un entramat força complex, amb diferents espais temporals que ens porten a un seguit d’històries aparentment sense cap connexió, tals com la imminent celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern, la vida dels treballadors a les colònies tèxtils, o la persecució dels jueus per part dels nazis.

Sembla ben bé un trencaclosques, però a mesura que avancem en la seva lectura, les trames i subtrames van encaixant a la perfecció, sense artificis ni enganys.

En aquesta novel·la,  passat i present conflueixen de forma magistral per mostrar-nos, com Dante en la Divina Comèdia l’enveja, ira, luxúria, supèrbia, gola, avarícia i mandra que algunes persones posseeixen.

El personatge principal de la novel·la, la sotsinspectora Àlex Serra, és l’encarregada de dur a terme la investigació dels assassinats que s’estan produint en aquestes muntanyes, les mateixes en les que, quan era petita, un incident dramàtic va marcar la seva vida per sempre.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.