Novetat: “El batec del bosc”

Novetat: “El batec del bosc”

batecbosc2El batec del bosc: el vincle secret entre els éssers humans i la natura de Peter Wohlleben

Valls: Cossetània, 2021

Peter Wohlleben està convençut que el vincle secret que hi ha entre l’home i natura és més fort del que sembla i que encara avui resta intacte, tot i que no sempre en som conscients. Wohlleben explica les semblances entre l’home, els animals i les plantes i de quina manera estem interconnectats. La nostra pressió arterial es normalitza quan som a la vora dels arbres, el color verd ens tranquil·litza, el bosc aguditza els nostres sentits: ens ensenya a olorar, escoltar, sentir i veure. Un dels temes importants del llibre és la comparació d’actuacions sensorials que inclouen un sisè sentit en animals i humans. També parla dels banys forestals; dels beneficis que aporten a la nostra salut les passejades pels boscos: la reducció de l’estrès i l’enfortiment del sistema immunitari, per anomenar-ne alguns. Per altra banda, les plantes també reaccionen positivament al contacte humà.

A partir dels darrers descobriments científics i de les seves pròpies observacions fetes durant dècades, Peter Wohlleben ens obre els ulls a la interacció oculta entre l’home i la natura. Ens condueix cap a un meravellós cosmos en el qual l’ésser humà no apareix com un ésser superior sinó com una part de la natura, igual que qualsevol planta o animal i ens fa conscients que preservar aquest bé tan valuós ha de ser un dels nostres principals objectius a la vida.

El seu llenguatge clar i el seu discurs, comprensibles per a qualsevol persona no entesa en la matèria, són alguns dels punts forts de l’autor, que també trobem en altres llibres seus, com el famós La vida secreta dels arbres.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.