Novetat muntanya: “L’Himàlaia hivernal”

Novetat muntanya: “L’Himàlaia hivernal”

hhL’Himàlaia hivernal: l’últim repte d’Émilie Brouze i Bérénice Rocfort-Giovanni

Valls: Cossetània, 2021

Aquesta obra dels periodistes Émilie Brouze i Bérénice Rocfort-Giovanni ens explica sis històries singulars del món de l’alpinisme.

Prenent com a concepte principal el que s’ha anomenat “himalaisme hivernal”, és a dir, ascendir muntanyes d’aquesta serralada durant l’hivern, quan les condicions són més dures, els autors miren de fer-nos entendre què s’hi amaga darrera la psicologia de les persones que el practiquen.

Com van poder sobreviure al Nanga Parbat i als seus raigs ultraviolats? Com s’ho fan per a suportar temperatures de -30ºC ? Polonesos, italians, francesos… sis històries que ens expliquen amb tot detall com practiquen aquesta modalitat els més atrevits.

Andrzej Zawada va ser el primer escalador en assolir un 8000 durant l’hivern. A partir d’aquí altres professionals han acceptat el repte de fer tots els cims de més de 8000 metres que hi ha al món. I no va ser fins aquest darrer hivern que un grup d’alpinistes nepalesos van aconseguir coronar el K-2, l’últim que va ser aconseguit. Com és que va costar tant?

Una obra que ens presenta la part més salvatge de l’alpinisme en les condicions més extremes.

Llibre recomanat a la BibliotecaVirtual.