Novetat: “Escalada a l’Everest: escrits complets de George Leigh Mallory”

Novetat: “Escalada a l’Everest: escrits complets de George Leigh Mallory”

malloryEscalada a l’Everest: escrits complets de Geroge Leigh Mallory de George Mallory

Valls: Cossetània, 2020

La fascinació que desperta l’Everest, el cim més alt de la Terra, ha inspirat moltes persones d’arreu del món i de totes les èpoques. Una d’elles va ser George Leigh Mallory, un dels alpinistes anglesos més cèlebres, conegut per la seva expedició de 1924 al cim de l’Himàlaia, en la qual va perdre la vida juntament amb el seu company Andrew Irvine.

En el seus textos, Mallory va descriure amb exactitud i detall tot el que veia i passava al seu voltant en les primers expedicions per coronar l’Everest. L’alpinista va participar en els tres primers intents, els anys 1921, 1922 i 1924. Encara avui, la figura de Mallory i les seves gestes donen peu al debat dins del món de l’alpinisme, ja que ell i el seu company de cordada van desaparèixer a més de 8.000 metres d’altitud i podrien haver fet cim abans de morir. Si fos així, es convertirien en els primers homes en arribar al punt més alt del planeta, 29 anys abans que ho fes qui ostenta el rècord oficial, Sir Edmund Hillary (ho va aconseguir l’any 1953).

Mai podrem saber si Mallory va complir el seu somni, però amb la seva prosa lleugera i personal ens podem transportar a l’època de les grans exploracions i dels pioners del muntanyisme i l’escalada.

Recomanat a la BibliotecaVirtual.