Recomanació viatges: “Lluny”

Recomanació viatges: “Lluny”

llunyLluny: del Bhutan a l’Antàrtida, una selecció de reportatges viatgers de Xavier Moret

Sant Celoni, Tushita: 2019

Reserva’l a la biblioteca

Aquestes alçades el nom de Xavier Moret ja és sinònim de viatge. Ell mateix es defineix com a escriptor – ha publicat diverses novel·les, llibres de viatges i col·labora en revistes especialitzades i en diaris – i viatger, ja que la seva passió és conèixer altres països i cultures.

En aquest llibre, Lluny: del Bhutan a l’Antàrtida, una selecció de reportatges viatgers, l’autor descriu en el pròleg que sempre ha sentit la necessitat d’anar una mica més enllà. Així doncs el títol ja indica que els paratges descrits son geogràficament força o molt allunyats del lector. Així mateix, pretén que les seus articles “ [..] incitin els lectors a viatjar, o a gaudir de la màgia dels viatges sense moure’s de casa”.

El recull de reportatges estan estructurats per zones geogràfiques: Àfrica, Amèrica Central i del Sud, Amèrica del Nord, l’Antàrtida… i de cada zona, descriu una regió concreta. Així doncs el lector pot viatjar des de Botswana, país dels baobabs, pujar a les muntanyes de l’Àsia Central i acabar a les Illes Marqueses, a la Polinèsia. A la part central del llibre hi ha un recull de fotos, que hi afegeix un atractiu més, ja que acompanyen la descripció dels diferents paisatges i la seva gent.

Un llibre ideal per començar a planificar nous viatges.

Recomanat a la BibliotecaVirtual